מועצת הצמחים

מתכונים

צ'יפס קייג'ון

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לאורך לרבעים. אם הם גדולים, חוצים כל רבע. מחממים את השמן בסיר עמוק. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עמוק עד שהם מזהיבים היטב.
2. מערבבים את תערובת הקייג'ון בקערה קטנה. מוציאים את תפוחי האדמה המטוגנים מהשמן ומיד בוזקים עליהם את התערובת.
3. מגררים את העגבניות ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מגישים את הצ'יפס בקערה לשולחן ולידו את מטבל העגבניות. טובלים את הצ'יפס במטבל ואוכלים.
צ'יפס קייג'ון צ'יפס קייג'ון

ל – 4 מנות
לצ'יפס:
5 תפוחי אדמה
שמן לטיגון
לתערובת הקייג'ון:
1 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת שום
1 כפית טימין מיובש
½ כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס
למטבל:
4 עגבניות קלופות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם