מרק עגבניות צונן
1.שמים במעבד מזון את כל חומרי המרק וטוחנים היטב. מתקנים התיבול ומצננים כמה שעות לפני ההגשה.
2.הגשה – מוזגים מרק לכל סועד ומקשטים במרכז בתערובת הירקות והעירית. יוצקים מעט שמן זית, מעטרים בעלי נענע ומגישים צונן מאוד.
בארוחה חלבית מוסיפים מעט שמנת חמוצה או יוגורט.
להכנת משקה מסננים את המרק במסננת גסה, דוחסים היטב את החומר דרך המסננת. מוסיפים למרק כוסית או שתיים של וודקה, 2 כפות רוטב ווסטרשיר ומתקנים התיבול. מגישים בכוסות מעוטרות במלח ובפלפל, ומקשטים בעלי נענע.
גיוון: זהו מרק מרענן לקיץ. ניתן לדללו ולהוסיף מעט אלכוהול כדי להופכו למשקה נהדר.