מועצת הצמחים

מתכונים

מרק עגבניות צונן

1.שמים במעבד מזון את כל חומרי המרק וטוחנים היטב. מתקנים התיבול ומצננים כמה שעות לפני ההגשה.
2.הגשה – מוזגים מרק לכל סועד ומקשטים במרכז בתערובת הירקות והעירית. יוצקים מעט שמן זית, מעטרים בעלי נענע ומגישים צונן מאוד.
בארוחה חלבית מוסיפים מעט שמנת חמוצה או יוגורט.
להכנת משקה מסננים את המרק במסננת גסה, דוחסים היטב את החומר דרך המסננת. מוסיפים למרק כוסית או שתיים של וודקה, 2 כפות רוטב ווסטרשיר ומתקנים התיבול. מגישים בכוסות מעוטרות במלח ובפלפל, ומקשטים בעלי נענע.

גיוון: זהו מרק מרענן לקיץ. ניתן לדללו ולהוסיף מעט אלכוהול כדי להופכו למשקה נהדר.

מרק עגבניות צונן מרק עגבניות צונן

(4-6 מנות)
1.25 ק"ג עגבניות בשלות, אדומות קלופות וללא גרעינים.
1 כוס עלי נענע קצוצים גס
1 שן שום קצוצה
1 פלפל חריף קצוץ
2 פרוסות לחם לבן שרויות קלות וסחוטות
¾ כוס שרי או יין יבש
1/3 כוס שמן זית משובח
2 כפות חומץ בלסמי
מעט פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
אורגנו
קורט סוכר.

להגשה:
2 עגבניות בשלות ללא גרעינים חתוכות לקוביות
1 מלפפון ללא גרעינים חתוך לקוביות
1 אבוקדו מנוקה חתוך לקוביות מעורב במיץ לימון (לא הכרחי)
מעט שמן זית
עירית קצוצה
יוגורט, או שמנת חמוצה – להגשה חלבית
עלי נענע רעננים