מועצת הצמחים

מתכונים

מרק שומר, כרישה ותרד

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מוסיפים את השומר והכרישה ומאדים תוך ערבוב עד שהשומר ייעשה שקוף. מוספים את ציר העוף ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ - 20 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
2. מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה.
3. מחזירים את המרק לסיר, מתבלים במלח ובפלפל ומצננים. לפני ההגשה מוסיפים את ליקר האניס, מחממים תוך ערבוב מדי פעם.
מרק שומר, כרישה ותרד מרק שומר, כרישה ותרד

ל - 4 מנות:
2 כוסות שומר קצוץ
6 כפות שמן זית
2 כוסות כרישה קצוצה
2 כוסות ציר עוף
2 כוס עלי תרד טריים דחוסים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
גיוון: ¼ כוס ליקר אניס (פרנו או אוזו)
 
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מוסיפים את השומר והכרישה ומאדים תוך ערבוב עד שהשומר ייעשה שקוף. מוספים את ציר העוף ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ - 20 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
2. מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה.
3. מחזירים את המרק לסיר, מתבלים במלח ובפלפל ומצננים. לפני ההגשה מוסיפים את ליקר האניס, מחממים תוך ערבוב מדי פעם.