מועצת הצמחים

מתכונים

מרק תפוחי אדמה וכרישה מוקרם

1.מחממים את החמאה בסיר רחב ומטגנים את הכרישה תוך ערבוב על אש בינונית נמוכה כ- 10 דקות (לא מושחמים).
2.מוסיפים את תפוחי אדמה, מים (עד שמכסים) ותבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבעבעים עד שתפוחי האדמה מתרככים מאד (כ- 30 דקות). מצננים מעט.
3.טוחנים בסיר במעבד מזון ידני עד לקבלת מרק חלק.
4.מוסיפים את השמנת ונוזלים נוספים ומתקנים את התיבול.
5.מגישים עם עירית קצוצה, קרוטונים או פרוסות כרישה מטוגנות ופלפל שחור גרוס.

הערה: בימי הקיץ החמים ניתן לדלל מרק זה יותר ולהגיש קר מאוד.

מרק תפוחי אדמה וכרישה מוקרם מרק תפוחי אדמה וכרישה מוקרם

(4– 6 מנות)
זמן הכנה: 7 דקות
זמן בישול: 35 דקות
החומרים:
2 כפות חמאה
4 – 3 כרישות מנוקות ופרוסות (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
2 תפוח אדמה גדולים (500 גרם) קלופים וחתוכים לקוביות
5– 6 כוסות מים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס שמנת מתוקה או קרם פרש
להגשה:
עירית קצוצה וקרוטונים
או פרוסות דקות של כרישה מטוגנות בחמאה