מרק תפוחי אדמה וכרישה מוקרם
1.מחממים את החמאה בסיר רחב ומטגנים את הכרישה תוך ערבוב על אש בינונית נמוכה כ- 10 דקות (לא מושחמים).
2.מוסיפים את תפוחי אדמה, מים (עד שמכסים) ותבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבעבעים עד שתפוחי האדמה מתרככים מאד (כ- 30 דקות). מצננים מעט.
3.טוחנים בסיר במעבד מזון ידני עד לקבלת מרק חלק.
4.מוסיפים את השמנת ונוזלים נוספים ומתקנים את התיבול.
5.מגישים עם עירית קצוצה, קרוטונים או פרוסות כרישה מטוגנות ופלפל שחור גרוס.
הערה: בימי הקיץ החמים ניתן לדלל מרק זה יותר ולהגיש קר מאוד.