מועצת הצמחים

מתכונים

מרק עגבניות, כרשה ותפוח אדמה

1. מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב, ומטגנים את הכרישות על אש בינונית נמוכה תוך ערבוב במשך כ- 10 דקות. (מקפידים לא להשחים).
2. מוסיפים את תפוחי האדמה והעגבניות ומערבבים במשך כ- 3 דקות.
3. יוצקים את הנוזלים ומביאים לרתיחה. בוזקים את הפטרוזיליה ומתבלים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 20 דקות בסיר מכוסה.
4. מוסיפים את הטרגון וממשיכים לבשל כ- 7 דקות נוספות.
5. מסירים מן האש ומוסיפים חלב סויה. מתקנים במידת הצורך את התיבול ומגישים מיד עם עשבי תבלין קצוצים. 
מרק עגבניות, כרשה ותפוח אדמה מרק עגבניות, כרשה ותפוח אדמה
(4 – 6 מנות)
זמן הכנה: 12 דקות
זמן בישול: 40 דקות
3 כפות שמן זית
2 כרישות (כ- 500 גרם) מנוקות ופרוסות לפרוסות אלכסוניות
1 תפוח אדמה גדול (300 – 400 גרם) קלוף וחתוך לקוביות
500 גרם עגבניות בשלות קלופות וללא גרעינים חתוכות גס
4 - 5 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
4 כפות פטרוזיליה קצוצה גס
1 כוס חלב סויה
2 כפות טרגון קצוץ או עלים שלמים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
סוכר
להגשה:
פטרוזיליה וטרגון קצוצים