מועצת הצמחים

מתכונים

גלילות חציל ברוטב עגבנית

1. מדליקים את גריל התנור לחום בינוני עד גבוה.
2. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית, ממקמים על נייר כסף בתבנית כ – 7-10 ס"מ ממקור החום, וצולים בגריל עד שכמעט מוכן כ – 4 דקות מכל צד. (נמנעים מחריכה) ושומרים את הפרוסות בערמה
3.משמנים תבנית אפיה (20 x 25 ס"מ) ומחממים תנור לחום בינוני עד גבוה.
4. שוטחים פרוסת חציל, שמים עליה פרוסת גבינה וכ – ¼ כפית פסטו ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית כש"התפר" כלפי מטה. וכך עם כל הפרוסות.
5. יוצקים את רוטב העגבניות על כל הגלילות בצורה שווה ומכניסים לתנור מכוסה קלות בנייר כסף לכ - 30 דקות.
6.מסירים את נייר הכסף בוזקים את הגבינה המגוררת מעל וממשיכים לאפות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה קלות עוד 15 דקות. בוזקים פטרוזיליה קצוצה.
7. מגישים חם עם סלט רענן ולחם טרי ונהנים.

מידע נוסף:

מנה זו יכולה להוות מנת פתיחה בארוחה חלבית כמו גם מנת מזון או מנה עיקרית. הכל תלוי בכמויות.

גלילות חציל ברוטב עגבנית גלילות חציל ברוטב עגבנית

מרכיבים ל 6 מנות
3 חצילים צרים, מוצקים וקלים
פרוסים לפרוסות אורך דקות (כ – 18 פרוסת)
בעובי של 4 מ"מ (את הצדדים ניתן לחתוך לקוביות ולשמור לרוטב)
שמן זית להברשה
1 חבילה גבינת פרומעז פרוסה ל – 18 פרוסות
כ – 4-5 כפות פסטו סמיך (רצוי מוכן בבית)
כ – 50 גרם גבינה צהובה מגוררת רצוי מוצרלה
פטרוזיליה קצוצה לבזיקה
חצי כמות רוטב עגבניות קלאסי (ראה במתכון רוטב עגבניות קלאסי)