מרק תפוח אדמה,ברוקולי ועלי תרד
1. בסיר כבד ורחב מחממים את השמן ומבליעים בו את הקמח. מערבבים היטב כ- 2 דקות עד שהשמן נספג כולו בקמח., מקררים מעט ואז יוצקים בהדרגה ½ 1 כוסות מרק חם תוך ערבוב נמרץ (רצוי במטרפת יד) עד לקבלת תערובת חלקה. מבשלים במשך 3 – 4 דקות.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב נמרץ, את המרק, תפוחי האדמה וגבעולי הברוקולי הפרוסים. מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית עד שהירקות כמעט רכים (כ- 15 דקות).
3. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מערבבים בעדינות עד שהברוקולי רך, אך עדיין מוצק (כ- 4 דקות). במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים.
4. מחממים במחבת גדולה 1 כף שמן זית עם 1 שן שום כתושה ומעט פלפל חריף קצוץ. מוסיפים את עלי תרד ומבשלים עד שהם רכים (כ- 4 – 3 דקות). מוסיפים למרק, מבשלים 3 דקות נוספות ומגישים.