מועצת הצמחים

מתכונים

מרק תפוח אדמה,ברוקולי ועלי תרד

1. בסיר כבד ורחב מחממים את השמן ומבליעים בו את הקמח. מערבבים היטב כ- 2 דקות עד שהשמן נספג כולו בקמח., מקררים מעט ואז יוצקים בהדרגה ½ 1 כוסות מרק חם תוך ערבוב נמרץ (רצוי במטרפת יד) עד לקבלת תערובת חלקה. מבשלים במשך 3 – 4 דקות.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב נמרץ, את המרק, תפוחי האדמה וגבעולי הברוקולי הפרוסים. מתבלים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית עד שהירקות כמעט רכים (כ- 15 דקות).
3. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מערבבים בעדינות עד שהברוקולי רך, אך עדיין מוצק (כ- 4 דקות). במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים.
4. מחממים במחבת גדולה 1 כף שמן זית עם 1 שן שום כתושה ומעט פלפל חריף קצוץ. מוסיפים את עלי תרד ומבשלים עד שהם רכים (כ- 4 – 3 דקות). מוסיפים למרק, מבשלים 3 דקות נוספות ומגישים.
מרק תפוח אדמה,ברוקולי ועלי תרד מרק תפוח אדמה,ברוקולי ועלי תרד

(6 – 8 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 25 דקות

חומרים:
2 כפות שמן זית
1.5 כפות קמח רגיל
8 כוסות מים ואבקת מרק זך
2 תפוחי אדמה גדולים (כ-500 גרם) קלופים וחתוכים לקוביות
400-350 גרם ברוקולי מופרדים לפרחים והגבעולים קלופים וחתוכים לפרוסות של כ-1/2 ס"מ
מלח
פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט

להגשה:
1 כוס עלי תרד טריים ומנוקים שלמים או חתוכים לרצועות
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
מעט פלפל חריף קצוץ דק
גיוון: להגשה חלבית ניתן לערבב 1 כוס שמנת מתוקה.