מועצת הצמחים

מתכונים

ברוקולי בחמאה ולימון

1. מרתיחים כמות גדולה של מים עם מלח בסיר גדול. מוסיפים את הברוקולי ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהברוקולי מתחיל להתרכך אבל לא מאבד את פריכותו.
2. מעבירים את הברוקולי לקערה גדולה עם מי קרח ומצננים בתוך המים.
3. ממיסים מעט מהחמאה במחבת ומטגנים בה את השום הפרוס במשך דקה. מוסיפים את שארית החמאה וממיסים. מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ומבשלים כדקה.
4. מסננים את הברוקולי ומייבשים היטב. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב ומגישים.
ברוקולי בחמאה ולימון ברוקולי בחמאה ולימון

4 מנות:
700 גרם ברוקולי עם גבעולים קצרים
150 גרם חמאה
4 שיני שום פרוסות
½ כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם