מועצת הצמחים

מתכונים

ארטישוק ברוטב איולי טרגון

1. שוטפים היטב את הארטישוקים, חוצים לרוחב ומורחים מיד את פני החתך במיץ לימון. מעבירים לסיר עם מים ומחצית ממיץ הלימון שנותר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ – ½ שעה, עד שהארטישוקים מתרככים. מעבירים לקערה עם מי מלח ושארית מיץ הלימון.
2. מסירים בכפית את הסיבים ומרחיקים את העלים הפנימיים הרכים. מסדרים כל שני חצאים בצלחת אישית.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, מכסים ומצננים במקרר למשך שעתיים. לפני ההגשה יוצקים תלולית מהרוטב בכל צלחת ומגישים.

איולי טרגון 
(4 מנות)
4 ארטישוקים
מיץ מ- 4 לימונים

לרוטב:
4 כפות מיונז מאיכות מעולה
½ כוס טרגון טרי
1 מיכל שמנת מתוקה
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור