בתי ארטישוק
1. בוחרים תחתיות ארטישוק שגודלן יהיה זהה לזה של קופסאות השימורים. מסירים את המכסים והתחתיות מקופסאות השימורים, מנקים אותן היטב, מייבשים ולאחר מכן משמנים בחמאה.
2.מחממים שמן במחבת ומטגנים את התחתיות הארטישוק מכל הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים מהמחבת ומצננים מעט, כדי שאפשר יהיה לגעת בהן.
3. דוחסים תחתית ארטישוק לקופסאת שימורים, עד שחלקה התחתון של תחתית הארטישוק ייגע במשטח העבודה. מפזרים ¼ מכמות הגבינה ומעליה פותחים בזהירות ביצה. בוזקים על הביצה מלח ופלפל שחור. חוזרים על הפעולה עם שאר תחתיות הארטישוק.
4. מוסיפים שמן למחבת שבה טוגנו התחתיות ומחממים היטב. מעבירים בזהירות את קופסאות השימורים למחבת, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים כ – 10 דקות עד שהביצים מקרישות. מגישים עם ירקות ולחם טרי.