מועצת הצמחים

מתכונים

צרורות סלרי ובצל ירוק

1. חותכים את גבעולי הסלרי לפיסות באורך של 10 ס"מ. פורסים כל פיסה לאורכה ל- 3 חלקים.
2. מרתיחים מים בסיר גדול, מבשלים את הבצל הירוק במשך דקה ומעבירים מיד למי קרח. מייבשים במגבות נייר.
3. חותכים את הבצל הירוק לפיסות באורך של 10 ס"מ. שומרים בצד את החלק העליון.
4. לוקחים פיסת בצל ושתיים – שלוש פרוסות סלרי. מצמידים יחד וקושרים בעזרת החלק הירוק של הבצל שהשארנו בצד. יוצרים צרורות נוספים מכל שאר הסלרי והבצל.
5. מחממים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מטגנים את הצרורות הקשורים על אש בינונית-גבוהה כ- 1.5 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת.
6. מוסיפים למחבת את גרעיני החמנייה ומטגנים כדקה. מוסיפים את הדבש, המרק, רוטב הסויה, הקורנפלור והמים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש.
7. מוסיפים את צרורות הסלרי והבצל ומבשלים כ-7 דקות.
8. מעבירים לצלחת עם הרוטב ומגישים.
צרורות סלרי ובצל ירוק צרורות סלרי ובצל ירוק

(4 מנות)
4 גבעולי סלרי
6 ראשי בצל ירוק
30 גרם חמאה
¼ כוס גרעיני חמנייה
1 כפית דבש
½ כוס מרק ירקות
1 כפית רוטב סויה
1 כפית קורנפלור
1 כפית מים