מועצת הצמחים

מתכונים

שקיקי פילו ממולאים תפוחי אדמה

1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים. מוציאים מהמים ומועכים למחית. מעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים לקערה את הגבינה, השמיר, אגוז המוסקט, הבצל הירוק והשום. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
3. גוזרים את דפי הפילו לריבועים בגודל 20X 20 ס"מ מכסים במגבת לחה.
4. מברישים בחמאה מומסת ריבוע פילו ומניחים עליו באלכסון ריבוע נוסף. מברישים שוב בחמאה.
5. מניחים במרכזו של כל ריבוע כ – 2 כפות מהמלית. מהדקים את כל הקצוות יחד ומברישים במעט חמאה מומסת.
6. מסדרים את השקיקים על תבנית משומנת. אופים במשך כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות צלזיוס עד שהפילו מזהיב
שקיקי פילו ממולאים תפוחי אדמה שקיקי פילו ממולאים תפוחי אדמה

ל – 8 שקיקי פילו:
6 תפוחי אדמה בינוניים
1 חבילה גבינת ריקוטה (250 גרם)
½ כוס שמיר קצוץ
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
½ כוס בצל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4 דפי בצק פילו
50 גרם חמאה מומסת