מועצת הצמחים

מתכונים

פסטה עם עגבניות ועשבי תיבול

1.מחממים את השמן לחום בינוני ומטגנים בעדינות את שיני השום והפלפל החריף במשך דקה או שתיים.
2. מוסיפים את העגבניות, רצועות הלימון והזיתים. מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כ – 7 דקות. מערבבים תכופות.
3. מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול והבצל ומתבלים. ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
4. מסננים את הפסטה, שבושלה אל דנטה ומבליעים בתוך הירקות. מערבבים היטב, מתקנים התיבול ומגישים. בוזקים מעל בזיליקום נוסף.

גיוון: ניתן לפזר מעל פרמזן מגורר.

פסטה עם עגבניות ועשבי תיבול פסטה עם עגבניות ועשבי תיבול

(4 מנות)
500 גרם פסטה (פנה) מבושלת על פי הוראות היצרן. ניתן לההכין במהלך הכנת המתכון.
½ - 1/3 כוס שמן זית
7-8 שיני שום קלופות וחצויות
1 פלפל חריף קצוץ דק (לא הכרחי)
750-800 גרם עגבניות בשלות אדומות, קלופות, ללא גרעינים וחתוכות גס
2 כפות רצועות קליפת לימון דקיקות
1 כפות מיץ לימון
20 זיתים שחורים מגולענים
1 כף צלפים מסוננים/קצוצים – (לא הכרחי)
25 עלי בזילקום קצוצים גס
עלי אורגנו מענף אחד
2 בצלים ירוקים קצוצים גס כולל החלק הלבן והחלק הירוק בהיר (לא הכרחי)
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט סוכר