פסטה עם עגבניות ועשבי תיבול
1.מחממים את השמן לחום בינוני ומטגנים בעדינות את שיני השום והפלפל החריף במשך דקה או שתיים.
2. מוסיפים את העגבניות, רצועות הלימון והזיתים. מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כ – 7 דקות. מערבבים תכופות.
3. מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול והבצל ומתבלים. ממשיכים לבשל 5 דקות נוספות.
4. מסננים את הפסטה, שבושלה אל דנטה ומבליעים בתוך הירקות. מערבבים היטב, מתקנים התיבול ומגישים. בוזקים מעל בזיליקום נוסף.
גיוון: ניתן לפזר מעל פרמזן מגורר.