מועצת הצמחים

מתכונים

פילה בקר ברוטב תות-שדה

1. מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה. מטגנים את נתחי הפילה במשך כדקה מכל צד על אש גבוהה מאד. מנמיכים את האש ומטגנים במשך 3 – 4 דקות נוספות מכל צד.
2. מעבירים לכלי חסין אש ושומרים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאד עד שהרוטב יהיה מוכן.
3. להכנת הרוטב מחממים שמן במחבת גדולה. מוסיפים את התות, הבצל, השום, הצ'ילי, התמרים, האננס והסוכר, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 – 4 דקות. מוסיפים את היין, מתבלים בפלפל שחור ומבשלים 3 דקות נוספות.
4. יוצקים את הרוטב על צלחות אישיות. מניחים מעליו את פרוסות הפילה ומגישים מיד.
פילה בקר ברוטב תות-שדה פילה בקר ברוטב תות-שדה

(4 מנות)
4 סטייקים פילה במשקל 180 גרם כל אחד
פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון

לרוטב:
250 גרם תות-שדה חתוך לקוביות
½ כוס בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)
2 שיני שום כתושות
2 פלפלי צ'ילי אדומים קצוצים ללא הגרעינים
5 תמרים מגולענים קצוצים דק
150 גרם אננס משומר מסונן וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
½ כוס יין לבן מוסקט
פלפל שחור
שמן לטיגון