מועצת הצמחים

מתכונים

קיש תירס ומוצרלה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (190 מעלות), ומשמנים את התבנית.
2. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח עד לעובי של חצי סנטימטר. יוצרים עיגול המתאים לתחתית התבנית ולשוליה, מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים היטב סביב.
3. ממיסים כף חמאה במחבת על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים תירס ומטגנים 3 –2 דקות.
4. מקציפים קלות שמנת, ביצים וכוס חלב, בקערה בינונית מוסיפים את המוצרלה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
5. ממלאים את כל הבצק בגרגירי התירס ובבלילה ואופים במשך כ – 45 או עד שהקיש זהוב ותפוח. מוציאים מהתנור.
6. מצננים את הקיש במשך כ – 7 דקות לפני שפורסים. ניתן גם להקפיא את הקיש ולחמם לפני ההגשה.
קיש תירס ומוצרלה קיש תירס ומוצרלה

לתבנית פאי בקוטר 28 – 26 ס"מ
½ חבילת בצק עלים (250 גר')
2 כוסות גרגירי תירס
כף חמאה
1 בצל חתוך לקוביות
שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 ביצים
כוס חלב
½ כוס גבינת מוצרלה מגוררת
מלח ופלפל
¼ כפית אגוז מוסקט טחון