מועצת הצמחים

מתכונים

קדרת ברוקולי וכדורי בשר

1. מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, האורז והביצה. מתבלים בכורכום, בכמון, במלח ובפלפל.
2. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים קטנים.
3. מניחים את הכדורים בתבנית חסינת אש, ומפזרים ביניהם את הבצלים הקטנים ואת פרחי הברוקולי. באופן כזה נוצר משטח צפוף של כדורי בשר, ברוקולי ובצלים.
4. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב. יוצקים על המשטח שבתבנית ואופים כ- 40 דקות בתנור בחום בינוני. 
קדרת ברוקולי וכדורי בשר קדרת ברוקולי וכדורי בשר

6 מנות:
500 גרם פרחי ברוקולי
700 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 כוס אורז מבושל
1 ביצה
½ כפית כורכום
½ כפית כמון
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
½ כוס פירורי לחם
6 בצלים קטנים שלמים
לרוטב:
1 קופסת עגבניות מרוסקות
4 שיני שום כתושות
¼ כוס שמן זית
½ כוס עלי מרווה קצוצים
¼ כפית פלפל צ'ילי אדום גרוס
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם