מועצת הצמחים

מתכונים

רצועות בקר מוקפצות בסלרי ובשומשום

1. מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה. משרים את רצועות הסינטה למשך 30 דקות.
2. מחממים מעט שמן בווק או במחבת ברזל גדולה וכבדה. מטגנים את רצועות הבשר תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה את צבעו. מעבירים לקערה בעזרת כף מחוררת.
3. מטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את הסלרי ומטגנים כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את השומשום ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את הבשר, יוצקים את נוזלי המשרה, מבשלים כ- 5 דקות נוספות ומגישים מיד.
רצועות בקר מוקפצות בסלרי ובשומשום רצועות בקר מוקפצות בסלרי ובשומשום

(4 מנות)
250 גרם סינטה, חתוכה לרצועות דקות
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
6 גבעולי סלרי קצוצים
3 כפות שומשום
שמן לטיגון

למשרה:
4 כפות יין לבן
4 כפות שמן
3 כפות רוטב סויה
1 כף קורנפלור
1 כף סוכר חום
½ כפית פלפל צ'ילי גרוס
מלח
פלפל שחור