מועצת הצמחים

מתכונים

ריזוטו סלרי

1. מחממים את שמן הזית בסיר כבד ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום הכתוש, מחצית מקוביות הסלרי ואת עלי הסלרי הקצוצים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות נוספות.
2. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים ½ כוס מרק ומערבבים ללא הפסקה בכף עץ עד שכל הנוזל נספג. מוסיפים עוד ½ כוס מרק וממשיכים לערבב עד שהנוזל נספג. ממשיכים לבשל באותו אופן עד לסיום כמות הנוזלים. מקפידים לערבב כל הזמן ומדי פעם מגרדים את תחתית הסיר כדי למנוע את הידבקות האורז.
3. לאחר 10 דקות מוסיפים את שארית קוביות הסלרי. ממשיכים לבשל עד לסיום הוספת כל הנוזלים והאורז רך ושרוי במעט נוזל. מתבלים במלח ובפלפל.
4. מורידים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה והחמאה ומערבבים. בוזקים גבינת פרמזן, מערבבים ומגישים מיד.
ריזוטו סלרי ריזוטו סלרי

(4 מנות)
8 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
3 כפיות עלי סלרי קצוצים דק
שמן זית לטיגון
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
450 גרם אורז מיוחד לריזוטו (אורז עגול קטן)
½ 1 ליטר מרק ירקות חם
1 כף פטרוזיליה קצוצה
30 גרם חמאה
גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם
מלח
פלפל שחור