מועצת הצמחים

מתכונים

תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

1. מחממים 3 כפות שמן זית במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. מוסיפים 300 גרם עגבניות מרוסקות ומנמיכים את האש.
2. מתבלים בכמון, בקינמון, בכורכום, במלח ובפלפל שחור ומערבבים. מבשלים חמש דקות נוספות, מסירים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
3. מערבבים את שארית העגבניות המרוסקות בכ-1/2 כוס שמן זית. שומרים כוס אחת בצד ויוצקים לתבנית פיירקס גבוהת דפנות. ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית הבשר ויוצרים גבעה קטנה מעל שפת התחתיות. מהדקים היטב ומעבירים לתבנית. יוצקים מעל את כוס העגבניות המרוסקות שנשמרו בצד.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) במשך כ-30 דקות. מגישים חם
תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר

(4 מנות)
6 תחתיות ארטישוק מבושלות
½ ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
½ כוס צימוקים
800 גרם עגבניות מרוסקות
1 כפית כמון
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
שמן זית