מועצת הצמחים

מתכונים

עוף בעגבניות

1.מחממים 2 כפות שמן במחבת טפלון רחבה, ומטגנים על אש בינונית את נתחי העוף, עד שייעשו זהובים ושומרים חם.
2.מוסיפים שמן למחבת במידת הצורך ומטגנים את רצועות האשלוט והפיטריות תוך כדי ערבוב במשך כ – 2-3 דקות עד שיתרככו מעט .
3.מוסיפים היין, קליפת הלימון, מרתיחים ומצמצמים במשך כדקה.
4.מוסיפים את העגבניות, הטרגון, עלי הבזיליקום והתבלינים ומערבבים במשך כ – 4 דקות.
5.מחזירים את נתחי חזה העוף למחבת והופכים אותן בתוך הרוטב במשך 3-4 דקות עד שיתחממו.
6.מגישים מיד. מומלץ להגיש עם אורז.
עוף בעגבניות עוף בעגבניות

(4 מנות)
1-2 כפות שמן זית
2 נתחי חזה עוף (4 יחידות) מחולקים ופתוחים לשניצל עבה ממולחים ומפולפלים
4 בצלי אשלוט קלופים, חצויים ופרוסים דק
200 גר' פטריות שמפניון חתוכות (לא הכרחי)
500 גרם עגבניות בשלות, קלופות, ללא גרעינים וחתוכות לפיסות גסות
½ כוס יין לבן יבש
1 כף רצועות קליפת לימון דקיקות
עלי בזילקום או טרגון מ- 4 ענפים קצוצים גס
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט סוכר
 
הערה: זוהי מנת ארוחה במחבת. קלה מהירה וטעימה