מועצת הצמחים

מתכונים

פשטידות ארטישוק אישיות

1. מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה. מטגנים את הארטישוק והבצל עד שהם מזהיבים. מצננים מעט ומעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים לקערה את הגבינות, הזיתים והאורגנו. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים היטב.
3. פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח. חורצים עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ. מניחים במרכז עיגול בצק 2 כפות מהמלית. מברישים את שולי עיגול הבצק בביצה טרופה ומכסים בעיגול בצק נוסף. מהדקים את השוליים בעזרת מזלג ומברישים את העיגול העליון בביצה טרופה. חוזרים על הפעולה עד שלא נותרת מלית.
4. מניחים את הפשטידות בתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) עד שישחימו. מגישים חם.
פשטידות ארטישוק אישיות פשטידות ארטישוק אישיות

(4 מנות)
1 חבילת בצק עלים מרודד
6 תחתיות ארטישוק מבושלות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
200 גרם גבינת "גליל" מגוררת
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
¼ כוס זיתים שחורים מגולענים, קצוצים
1/3 כוס עלי אורגנו טריים קצוצים
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון
מעט קמח
1 ביצה טרופה