מועצת הצמחים

מתכונים

סלט של עדשים יוגורט ונענע/מנטה

מתבלים את העדשים במלח, פלפל ושום.
מוסיפים רבע כוס שמן זית ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה.
מערבבים את היוגורט מתבלים במלח ופלפל ויוצקים מעל.
מפזרים את הנענע/מנטה ויוצקים מעל את שמן הזית הנותר.
מגישים עם פיתה קלוייה וחמה.

2 כוסות עדשים חומים מבושלים ומסוננים.
½ כוס יוגורט (עדיף מחלב כבשים)
½ כוס שמן זית
3 שיני שום כתוש
3 כפות נענע/מנטה קצוצה גס
מלח ופלפל

* אופציה: אפשר להחליף את הנענע/מנטה ב - ½ כוס ראשאד או כוס רוקט.