סלט ברוקולי, חזה אווז ובצל סגול
1. מרתיחים בסיר גדול מי מלח. מוסיפים את הברוקולי ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 5 דקות נוספות, עד שהברוקולי מתחיל להתרכך אבל לא מאבד את פריכותו. מוציאים מהמים ומעבירים לקערה עם מי קרח לצינון.
2. מסירים מחזה האווז את שכבת השומן ופורסים לפרוסות דקות. מוציאים את הברוקולי מהמים ומייבשים היטב.
3. מסדרים את הברוקולי, הבצל ופרוסות חזה האווז בצלחת הגשה. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מפזרים את זרעוני החמנייה ומגישים.