מועצת הצמחים

מתכונים

סלט ארטישוק חם

1. במחבת גדולה וכבדה (רצוי במחבת ברזל) מחממים כ – 1/3 כוס שמן זית. מוסיפים את הארטישוק, החציל, הבצל והפלפל ומטגנים על אש בינונית תוך כדי ערבוב לסירוגין במשך כ– ½ שעה, עד שכל הירקות מתרככים.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
3. מעבירים לצלחת הגשה , בוזקים את הפטרוזיליה מעל ומגישים חם.
(4 מנות)
5 תחתיות ארטישוק מבושלות (הוראות הכנה בעמ' פתיחה), חתוכות לקוביות
1 חציל גדול חתוך לקוביות, בקליפה
1 בצל גדול קצוץ גס
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
שמן זית לטיגון
מיץ מ – ½ לימון
½ כוס פטרוזיליה קצוצה