מועצת הצמחים

מתכונים

מרק סלרי ותחתיות ארטישוק

1. מחממים את השמן בסיר גדול למרק. מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
2. מוסיפים את הסלרי ואת תחתיות הארטישוק ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 4 דקות
3. מוסיפים את עלי הסלרי והשום ומטגנים 2 דקות נוספות.
4. מוסיפים את המים, אבקת המרק והכמון ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך כשעה.
5. מוסיפים את מיץ הלימון ומגישים.
מרק סלרי ותחתיות ארטישוק מרק סלרי ותחתיות ארטישוק

(4 מנות)
6 גבעולי סלרי פרוסים
400 גרם תחתיות ארטישוק חתוכים לרבעים
½ כוס עלי סלרי קצוצים דק
שמן לטיגון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
4 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית כמון
4 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור