מרק ארטישוק חמצמץ
1. מחממים שמן בסיר גדול למרק. מטגנים את הבצל עד שמזהיב. חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהתחתיות משחימות.
2. מוסיפים את הטימין. כותשים את גרגירי הכוסברה ומוסיפים גם אותם. מוסיפים לסיר 1.5 ליטר מציר העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 במשך דקות על אש בינונית.
3. מוסיפים בהדרגה את הסולת תוך כדי ערבוב ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהאש, מצננים מעט ומעבירים למעבד מזון או לבלנדר. מעבדים למחית חלקה.
4. מחזירים את מחית לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות. אם יש צורך מוסיפים את ציר העוף שנותר, כדי להגיע לסמיכות הרצויה. מסירים מהאש ומוסיפים בהדרגה את מיץ לימון. טועמים מידי פעם כדי להגיע לדרגת החמיצות הרצויה. מגישים מיד.