מועצת הצמחים

מתכונים

מרק בצל

1. בסיר בשטוח ממיסים שמן זית וסוכר. מוסיפים את הבצל תוך עירבוב ומבשלים על אש נמוכה מאוד בסיר מכוסה כ- 20 דקות.
2. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית בסיר לא מכוסה, עד שמרבית הנוזל מתאדה.
3. מוסיפים את המרק. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה. מתקנים התיבול.
4. להגשה חלבית: יוצקים את המרק למנות אישיות. מניחים במרכז כל צלחת בגט קלוי מרוח בשום. בוזקים גבינה צהובה מגוררת ומכניסים מספר דקות מתחת לגריל עד שהגבינה נמסה וזהובה. ומגישים מיד.
מרק בצל מרק בצל

(6 – 8 מנות)
זמן הכנה: 12 דקות
זמן בישול: 35 דקות
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר שטוחה
5 בצלים גדולים (750 גרם) קלופים ופרוסים לטבעות דקות
1 כוס יין לבן יבש
6 – 7 כוסות מרק זך פרווה
מלח
פלפל שחור

להגשה:
1 שן שום חצויה
6 – 8 פרוסות בגט קלויות לצנימים בתנור
כמה טיפות שמן זית
גבינה צהובה מגוררת - בארוחה חלבית