מועצת הצמחים

מתכונים

מרק גולש הונגרי

1. מחממים 2 כפות שמן בסיר כבד ורחב ומטגנים על אש בינונית במשך כ- 13 דקות את הבצל עד שייעשה זהוב תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים עוד מעט שמן ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות את קוביות הבשר, שקומחו בקמח מעורב במלח ובפלפל עד שהן זהובות קלות מכל צד.
3. מוסיפים את הפפריקה וזרעי הקימל ומערבבים עם הבשר עוד כדקה.
4. מוסיפים את הנוזלים והתבלינים. עם כף עץ מגרדים את תחתית הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ- 30 דקות.
5. מוסיפים את תפוחי אדמה והעגבניות לתבשיל וממשיכים לבשל (כ- 25 דקות) עד שתפוחי האדמה מוכנים והבשר רך מאוד.
6. מתקנים את התיבול ומגישים כארוחה בפני עצמה עם לחם כפרי טרי
מרק גולש הונגרי מרק גולש הונגרי

ל - 6 מנות:
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: שעה וחצי
3 כפות שמן
3 בצלים חתוכים גס
700 גר' קוביות בשר בקר(רצוי לבחור בבשר רך המתאים לגולש)
1/4 כוס קמח
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2-1כפית זרעי קימל
קורט מיורם יבש (לא הכרחי)
7 – 6 כוסות מרק בקר זך (או מרק בשר מאבקה)
5 כפות יין לבן יבש
2 תפוחי אדמה גדולים (כ-600 גר') קלופים וחתוכים לקוביות
2 עגבניות קלופות ללא הגרעינים חתוכות לקוביות גסות
½ פלפל ירוק מנוקה וחתוך לקוביות
½ פלפל אדום מנוקה וחתוך לקוביות 
  .