מרק אשרוש סלרי
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.
2. מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים, האגוזים ופרוסות האשרוש ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5 דקות.
3. מוסיפים את המים, הטימין, אבקת המרק ואגוז המוסקט ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות.
4. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר. מועכים או טוחנים במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את השמנת המתוקה, מחממים שוב ומגישים.