מועצת הצמחים

מתכונים

לזניה ברוקולי וצ'וריסו

1. במעבד מזון קוצצים גס את נקניקיות הצ'וריסו.
2. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים 1/3 מכמות הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את פירורי הצ'וריסו ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ונעשה פריך. מוסיפים ¼ מכמות העגבניות המרוסקות ומבשלים על אש נמוכה עד שרוב נוזלי העגבנייה מתאדים. מסירים מהאש ומניחים בצד.
3. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים 1/3 נוסף מהבצל עד שיזהיב. מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים ככל שאפשר ומוסיפים למחבת עם הבצל. מטגנים במשך 5 דקות, מוסיפים את השקדים המרוסקים ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומסירים מהאש.
4. מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את שארית הבצל עד שיזהיב. מעבירים לקערה, מוסיפים את שארית העגבניות המרוסקות, ¼ כוס שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
5. יוצקים מחצית מכמות רוטב העגבניות לתבנית חסינת אש ומסדרים שכבה צפופה של עלי לזניה. מעליה מפזרים שכבה של מחצית מכמות הבשר ועליה עוד שכבת דפים צפופה. מפזרים מחצית מכמות הברוקולי, וממשיכים בהנחת שכבת עלי לזניה, שכבת בשר, שכבת עלי לזניה, שכבת ברוקולי וסוגרים בשכבת עלי לזניה שעליה יוצקים את שארית רוטב העגבניות.
6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה במשך 40 דקות ומגישים.
לזניה ברוקולי וצ'וריסו לזניה ברוקולי וצ'וריסו

(6 מנות)
5 נקניקיות צ'וריסו
שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
קופסת עגבניות מרוסקות
500 גרם פרחי ברוקולי
200 גרם שקדים מרוסקים גס
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
חבילת דפי לזניה