מועצת הצמחים

מתכונים

מגדל ירקות וגבינה

1.ממליחים את פרוסות החציל ומשהים במשך כ –30 דקות. מנגבים היטב או שוטפים ומייבשים.
2. מברישים את כל הירקות משני הצדדים בשמן זית, מתבלים ומסדרים בתבנית על נייר אפיה.
3. מדליקים את הגריל בחום בינוני-גבוה 200-220 מעלות ומניחים את הירקות 7-10 ס"מ מן הגריל.הופכים את העגבניות לאחר 3-5 דקות, מוציאים ושומרים בצד. את הקישואים והבצל הופכים לאחר 10 דקות ומשאירים ל – 10 דקות נוספות. מוציאים ושומרים בצד. את החצילים צולים במשך כ – 15 דקות מכל צד. מברישים בשמן נוסף במידת הצורך.

בניית שכבות:
1. בתבנית משומנת מניחים את פרוסות הירקות זו מעל זו (הסדר על הירקות אינו משנה). מפזרים ביניהם את הגבינות בשכבות. מחזיקים את המגדל עם שני קיסמים או עם ענפי רוזמרין.
2. אופים בתנור מחומם בחום של כ – 200 מעלות במשך כ –10 דקות עד שהמוצרלה נמסה . מגישים מיד בתוספת סלט ירוק.

מגדל ירקות וגבינה מגדל ירקות וגבינה

(2 מנות)
2 פרוסות רוחב של חציל בינוני
4-6 פרוסות רוחב של קישוא
1 פרוסות רוחב של בצל
3 פרוסות רוחב של עגבניה מוצקה (כל הפרוסות בעובי 7-10 מ"מ)
6 עלי בזילקום שלמים
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
קורט אורגנו

למילוי:
תערובת של כף גבינת ריקוטה עם כף גבינה בולגרית מפוררת בתוספת מעט עלי טימין טריים.
20 גרם גבינת מוצרלה (4 פרוסות קטנות מגלילי "גד") או מוצרלה מגוררת.

להכנה:
2 קיסמים או גבעולי רוזמרין
 
מנה זו יפיפייה ומרשימה, טעמי הירקות ופריכותם נשמרים בה.
מבנה השכבות נתון להעדפות אישיות. להלן כמויות למגדל אחד, לפיכך יש להגדיל את הכמויות בהתאם.