מועצת הצמחים

מתכונים

טלה עם שומר ועגבניות בתנור

1. מחממים מעט שמן במחבת גדולה וכבדה ומטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים רק עד שהוא משנה את צבעו. מעבירים לתבנית המתאימה לאפייה בתנור.
2. מוסיפים שמן למחבת ומחממים. מוסיפים את השומר, הבצל והפלפל. מטגנים עד שהשומר מתרכך והבצל מזהיב. מוסיפים את היין ומתבלים במלח ובפלפל. מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות.
3. חולטים את העגבניות במים רותחים במשך שתי דקות. קולפים ומפזרים את העגבניות בין קוביות הבשר שבתבנית. מניחים מעל הבשר את תערובת הירקות ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) במשך כ- 40 דקות.
טלה עם שומר ועגבניות בתנור טלה עם שומר ועגבניות בתנור

ל – 4 מנות:
700 גרם בשר כתף טלה חתוך לקוביות גדולות
2 ראשי שומר פרוסים לרצועות דקות
6 עגבניות קטנות
1 פלפל אדום חריף פרוס לטבעות
1 בצל פרוס לרצועות דקות
1 כוס יין אדום יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון