מועצת הצמחים

מתכונים

אורז עם עשבי תיבול ובצל מטוגן

מחממים את השמן בסיר.
מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה.
מוסיפים את מקל הקינמון, המים והמלח ומביאים לרתיחה מכסים במגבת ומכסה.
מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מכבים את האש.
מוסיפים את הבצל ועשבי התיבול ומשאירים בסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים ברימונים או בצימוקים.

*אופציה: אפשר להחליף את עשבי התיבול, הבצל והרימונים ב - 5 כפות עירית פרוסה דק ו - 2 כפות סומסום קלוי מכינים את האורז ללא הקינמון ובהגשה מוסיפים את העירית והסומסום.
 

אורז עם עשבי תיבול ובצל מטוגן אורז עם עשבי תיבול ובצל מטוגן

ל - 6 מנות

2 כוסות אורז פרסי
1 מקל קינמון באורך של 6 ס"מ או ¼ כפית קינמון טחון
4 כפות שמן
11/2 כפיות מלח
3 כוסות מים רותחים
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, עירית, פטרוזיליה, נענע/מנטה, ובזיליקום)
2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים
3 כפות גרגירי רימון או צימוקי קורינט שחורים קטנים