מועצת הצמחים

מתכונים

עוגת גזר ובננה

1. שמים בקערה את הקמח, הסודה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב.
2. בקערה אחרת מערבבים את השמן, שני סוגי הסוכר והביצים עד לקבלת עיסה אחידה ללא גושים.
3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הגזר, הבננות, האננס ואגוזי הפקאן ומערבבים היטב.
4. יוצקים את העיסה לתבנית משומנת ואופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) עד שהעוגה משחימה וסכין שננעצת במרכזה יוצאת נקייה.
5. מוציאים מהתנור, מצננים על רשת בטמפרטורת החדר ומגישים.
עוגת גזר ובננה עוגת גזר ובננה

½ 1 כוסות גזר מגורר דק
½ כוס מחית בננות בשלות
2 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית קינמון
קורט מלח
1 כוס שמן
1 כוס סוכר רגיל
1 כוס סוכר דמררה
4 ביצים
1 כוס אננס משומר, קצוץ ומטוגן
¾ כוס אגוזי פקאן קצוצים