מועצת הצמחים

מתכונים

פילאף גזר

1. מחממים את החמאה במחבת גדולה וכבדה עם דפנות גבוהות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל האדום והגזר ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם חמש דקות נוספות.
2. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 – 3 דקות נוספות. יוצקים את המרק, מוספים סוכר, מלח ופלפל ומנמיכים את האש.
3. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומשאירים עם מכסה סגור 10 דקות נוספות.
4. מסירים את המכסה והופכים על צלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לבשל את הפילאף בסיר פלא ולקבל כתר של אורז.
פילאף גזר פילאף גזר

(6 מנות)
2 כוסות אורז ארוך
2 כוסות גזר מגורר
75 גרם חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה)
1 בצל קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
½ 3 כוסות מרק עוף צח חם מאוד
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור