מועצת הצמחים

מתכונים

מרק עוף עם ירקות שורש

1. מחממים בסיר למרק את השמן ומטגנים במשך 5 - 7דקות ותוך כדי ערבוב גזר אחד פרוס דק ושום עד שהגזר ייעשה זהוב. מוציאים את הירקות מהסיר.
2.לאותו הסיר מוסיפים את הנוזלים, הירקות, עשבי התבלין והעוף ומביאים לרתיחה. מדי פעם מנקים את הקצף. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 45 דקות.
3. מוציאים את עשבי התיבול, מתקנים התיבול ומגישים עם אטריות ושמיר קצוץ.
הערה: ניתן להרבות בירקות שבמתכון ולהימנע מהצורך בשימוש באבקת מרק, כדי לקבל מרק עשיר טעים יותר.
מרק עוף עם ירקות שורש מרק עוף עם ירקות שורש

(4 – 6 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: שעה
3 כפות שמן
3 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
1 גזר חתוך לפרוסות דקות
1 עוף צעיר מחולק לחלקים או חלקי עוף במשקל זהה
3 גבעולי סלרי מנוקים וחתוכים לקוביות גסות
2 כרישות בינוניות מנוקות וחתוכות לפרוסות גסות (בצבע ירוק בהיר ואת החלק הלבן בלבד)
2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לפרוסות
1 בצל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
2 שיני שום חצויות
3 שורשי פטרוזליה קלופים וחצויים לאורך
6 כוסות מים ואבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור
עשבי תיבול – פטרוזיליה ושמיר,שני עלי דפנה ושני ענפי טימין.
להגשה:
100 גרם איטריות ביצים מבושלות ע"פ הוראות היצרן
שמיר קצוץ