מועצת הצמחים

מתכונים

מרק ירקות עם עדשים ירוקים

1.מחממים סיר רחב וכבד וקולים קלות את הכמון במשך שניות אחדות.
2.מוסיפים השמן והירקות (פרט לעדשים) ומערבבים. בשלים על אש בינונית במשך כ – 7 דקות תוך כדי ערבוב תכוף.
3.מוסיפים את הנוזלים, העדשים, התבלינים ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך כ – 30 דקות ) עד שכל הירקות רכים. במהלך הבישול מסירים הקצף מן הנוזל. מוציאים את עלי הדפנה.
4. בינתיים, מטגנים קלות את הנקניקיות/קבנוס במשך כ – 3 דקות. מוסיפים לסיר המרק המבעבע. מבשלים 5 דקות נוספות. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
5.מגישים עם ירק קצוץ, מעט שמן זית ומיץ לימון והרבה לחם כפרי
מרק ירקות עם עדשים ירוקים מרק ירקות עם עדשים ירוקים

(4-6 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 50 דקות
1 כפית כמון טחון
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות
3 שיני שום קלופות ופרוסות דק
1 גזר בינוני קלוף ופרוס דק
1 גבעול סלרי מנוקה פרוס לפרוסות דקות
1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות
6 כוסות מרק עוף, או מים ואבקת מרק עוף אמיתי (במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים)
1.5 כוסות עדשים ירוקים שטופים ומנוקים שהושרו במים במשך 5חמש שעות
2 עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
250 גרם נקניקיות או קבנוס
להגשה:
פטרוזיליה קצוצהו/או כוסברה קצוצה
כמה טיפות שמן זית
כמה טיפות של מיץ לימון
לחם כפרי