מרק ירקות עם עדשים ירוקים
1.מחממים סיר רחב וכבד וקולים קלות את הכמון במשך שניות אחדות.
2.מוסיפים השמן והירקות (פרט לעדשים) ומערבבים. בשלים על אש בינונית במשך כ – 7 דקות תוך כדי ערבוב תכוף.
3.מוסיפים את הנוזלים, העדשים, התבלינים ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך כ – 30 דקות ) עד שכל הירקות רכים. במהלך הבישול מסירים הקצף מן הנוזל. מוציאים את עלי הדפנה.
4. בינתיים, מטגנים קלות את הנקניקיות/קבנוס במשך כ – 3 דקות. מוסיפים לסיר המרק המבעבע. מבשלים 5 דקות נוספות. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
5.מגישים עם ירק קצוץ, מעט שמן זית ומיץ לימון והרבה לחם כפרי