מועצת הצמחים

מתכונים

מרק ירקות מהיר עם אטריות אורז

1. מחממים את השמן בסיר ועל אש בינונית גבוהה ומטגנים הגי'נג'ר והשום תוך כדיערבוב במשך כמה שניות.
2. מוסיפים את מקלוני הגזר והסלרי וממשיכים לטגן ולערבב 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הפלפל, הקישואים והתירס מטגנים ומערבבים 2 דקות נוספות
4. יוצקים את המרק ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 7 דקות.
5. מוסיפים את התבלינים והאטריות המבושלות ומערבבים. מתקנים את התיבול ומגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל וכמה טיפות שמן שומשום.
גיוון: ניתן להשתמש גם בירקות אחרים אך מומלץ להתחיל בבישול עם הירקות הקשים יותר ורק אחר כך להוסיף את הירקות הרכים.
מרק ירקות מהיר עם אטריות אורז מרק ירקות מהיר עם אטריות אורז

(4– 6 מנות)
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 12 דקות
1 כף שמן
2 שיני שום כתושות
1 כפית גי'נג'ר טרי קצוץ דק
1 גזר בינוני קלוף חתוך למקלונים
1 גבעול סלרי חתוך למקלונים של 3– 4ס"מ
½ פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 קישוא בינוני חתוך למקלונים
1 כוס גרגירי תירס
4 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך (במידת הצורך ניתן להוסיף מים)
3 כפות רוטב סויה לתיבול
3 כפות שרי יבש
100 גרם איטריות אורז שקופות מבושלות על פי הוראות היצרן
קורט סוכר
מלח
פלפל
להגשה:
בצל ירוק קצוץ וכמה טיפות שמן שומשום.