מועצת הצמחים

מתכונים

מרק ירקות מהיר

1. בסיר עמוק שמים את כל הירקות הטריים, יוצקים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את צרור עשבי התבלין, מתבלים , מכסים ומרתחים במשך כ- 15 דקות.
2. מוסיפים את השעועית המסוננת והפסטה ומערבבים בעדינות. אם יש צורך, מוסיפים נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה (10 – 15 דקות)
3. מוציאים את עשבי התבלין, מתקנים את התיבול לפי הטעם ומגישים עם תערובת הבזיליקום ולחם טרי
מרק ירקות מהיר מרק ירקות מהיר

(4-6 מנות )
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 30 דקות
3 עגבניות גדולות (כ- 500 גרם) בשלות, קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות
½ - 1 כוס גרגירי תירס
½ –1 כוס פרחי ברוקולי
½ - 1 כוס פרחי כרובית
½ כוס פרוסות גבעולי סלרי
½ כוס קוביות גזר
4-6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם זך
צרור עשבי תבלין: פטרוזיליה, גבעול סלרי ושמיר
1 קופסת שעועית לבנה משומרת ומסוננת (כ- 250 גרם לאחר הסינון)
1 כוס פסטה קטנה יבשה
מלח
פלפל שחור
להגשה :
תערובת של עלי בזיליקום קצוצים, כמה טיפות שמן זית ושום כתוש