מועצת הצמחים

מתכונים

מרק ברוקולי מוקרם

1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מטגנים תוך כדי ערבוב, את הבצל, הגזר וגרגירי החרדל. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס לפי הטעם. מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.
2. מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ – 20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.
3. מעבדים את התערובת במעבד מזון עד קבלת מחית ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה. מגישים חם.
מרק ברוקולי מוקרם מרק ברוקולי מוקרם

6 מנות:
2 כפות חמאה לא מלוחה
1 בצל קצוץ דק
1 גזר פרוס דק
2 כפיות גרגירי חרדל
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
½ ק"ג ברוקולי קצוץ גס
3 כוסות מים
½1 כפיות מיץ לימון או לפי הטעם
½ מיכל שמנת חמוצה