מועצת הצמחים

מתכונים

מרק גזר מעודן

1. מחממים את המרגרינה או החמאה בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל ופרוסות הגזר על אש נמוכה (כ- 12 דקות). מערבבים מדי פעם.
2. מוסיפים את המרק, האורז, התבלינים וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה. עד שהגזר רך והאורז מוכן (כחצי שעה). מצננים מעט.
3. שומרים כמה פרוסות גזר לקישוט ואת השאר טוחנים בבלנדר יד עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים מיץ תפוזים ואם יש צורך נוזלים נוספים. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומתקנים במידת הצורך את התיבול.
5. מגישים עם פרוסות הגזר, שהונחו בצד, והעירית הקצוצה.
הערה: אם רוצים להגיש את המרק בארוחה חלבית, מעדנים אותו עם שמנת מתוקה במקום חלק מהנוזלים, או עם שמנת פרווה.
 
מרק גזר מעודן מרק גזר מעודן

(4 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 45 דקות
3 כפות מרגרינה או חמאה
5 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן וירוק בהיר בלבד)
6 – 8 גזרים (600 גרם) קלופים וחתוכים דק
5 כוסות מים ואבקת מרק פרווה זך
3 כפות אורז לא מבושל
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר
½ כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

להגשה:
פרוסות גזר מבושלות
עירית קצוצה או בצל ירוק