מועצת הצמחים

מתכונים

מאפה גזר

 1. מערבבים בקערה את הגזר והביצה. מתבלים במלח ובפלפל.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ומתבלים בפלפל.
3. יוצקים ¼ מהעגבניות המרוסקות לתבנית פיירקס מרובעת. מסדרים מעל שכבה של דפי לזניה ומפזרים עליהם מחצית מכמות הגזר. מסדרים מעל הגזר דפי לזניה, יוצקים ¼ מהעגבניות המרוסקות ומפזרים מעל את תערובת הגבינות. מסדרים מעל דפי לזניה, יוצקים ¼ מהעגבניות המרוסקות ושמים את הגזר הנותר בשכבה אחידה. יוצקים את שארית העגבניות המרוסקות.
4. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר גוש. מתחילים לצקת את החלב בזרם דקיק תוך בחישה מתמדת, עד שנוצר רוטב חלק ודליל יחסית. מתבלים באגוז מוסקט ויוצקים על המאפה.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) במשך 40 דקות.
מאפה גזר מאפה גזר

(8 מנות)
5 גזרים מגוררים
1 ביצה
150 גרם גבינת רוקפור מפוררת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 חבילה דפי לזניה
מלח
פלפל שחור
400 גרם עגבניות מרוסקות
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
כ-1/2 1 כוסות חלה
קורט אגוז מוסקט