מרק ירקות עשיר בנוסח פרובאנס
1. בסיר גדול וכבד ועל אש בינונית מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והכרישה תוך כדי ערבוב במשך 7–10דקות.
2. מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, עשבי תיבול והנוזלים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ – 30 דקות.
3. מוציאים את עשבי התיבול. מוסיפים את הירקות מקבוצה ב' וממשיכים לבשל במשך כ- 15 דקות נוספות בסיר מכוסה, עד שהירקות מתרככים.
4. במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים עם אחת התוספות להגשה לפי סוג הארוחה ועם לחם כפרי טרי.