מרק אפונה, גבעולי סלרי צעירים וארטישוק
1. בסיר כבד מטגנים את חזה האווז או הקבנוס בשמן זית, עד שמרבית השומן נמס וחזה האווז או הקבנוס ייעשו פריכים. מוציאים לצלחת נפרדת.
2. מנמיכים את הלהבה ומטגנים בשומן האווז את את הסלרי, הארטישוק והכרישה תוך ערבוב במשך כ- 5 דקות
2. מוסיפים 2 - 3 כוסות מרק ואת תפוח האדמה. מתבלים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ- 15 דקות עד שהירקות כמעט רכים.
3. מוסיפים את האפונה וכן הנוזלים שנותרו מביאים לרתיחה. ומבשלים 10 דקות נוספות.
4. מוסיפים את האווז או הקבנוס ומערבבים בעדינות. ומגישים מיד עם עלי סלרי רעננים ומעט מנטה.