מועצת הצמחים

מתכונים

מרק אפונה, גבעולי סלרי צעירים וארטישוק

1. בסיר כבד מטגנים את חזה האווז או הקבנוס בשמן זית, עד שמרבית השומן נמס וחזה האווז או הקבנוס ייעשו פריכים. מוציאים לצלחת נפרדת.
2. מנמיכים את הלהבה ומטגנים בשומן האווז את את הסלרי, הארטישוק והכרישה תוך ערבוב במשך כ- 5 דקות
2. מוסיפים 2 - 3 כוסות מרק ואת תפוח האדמה. מתבלים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ- 15 דקות עד שהירקות כמעט רכים.
3. מוסיפים את האפונה וכן הנוזלים שנותרו מביאים לרתיחה. ומבשלים 10 דקות נוספות.
4. מוסיפים את האווז או הקבנוס ומערבבים בעדינות. ומגישים מיד עם עלי סלרי רעננים ומעט מנטה. 
מרק אפונה, גבעולי סלרי צעירים וארטישוק מרק אפונה, גבעולי סלרי צעירים וארטישוק

1 - 2 כפות שמן זית
300 – 250 גר' חזה אווז מעושן או קבנוס חתוך לפרוסות
4 גבעולי סלרי צעירים מנוקים מסיבים ופרוסים דק
4-6 ארטישוקים חצויים, מנוקים משיער ומעלים קשים, חתוכים
לשישה חלקים ומושרים במים עם מיץ לימון
6 כוסות מים ואבקת מרק עוף זך.
1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 כרישה מנוקה ופרוסה החלק הלבן והירוק בהיר (לא הכרחי)
4 כוסות (500 גרם) גרגירי אפונה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
להגשה :
עלי סלרי רעננים קצוצים,
עלי מנטה קצוצים (לא הכרחי).