מועצת הצמחים

מתכונים

פאי דלעת

1. במעבד מזון שמים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק לח ועדין.
2. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו ועוטפים בפלסטיק נצמד. מאחסנים במקרר למשך 15 דקות.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד שמתקבל עיגול גדול יותר מקוטר של תבנית פאי, העשויה מזכוכית חסינת אש. מניחים את הבצק על התבנית ומשאירים שוליים בגובה 1 ס"מ מעבר לדפנות. מצמידים את השוליים לדפנות מבחוץ ומהדקים את הבצק היטב לתחתית התבנית וגם לדפנות מבפנים. מכניסים למקפיא ל – 15 דקות.
4. מכסים את הבצק ברדיד אלומיניום ומהדקים היטב. אופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות צלזיוס. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כ – 10 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומשהים בטמפרטורת החדר.
5. קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים.
6. עוטפים את הדלעת ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני – גבוה (כ – 190 מעלות צלזיוס) כ – 40 דקות עד שהדלעת מתרככת. מסירים את רדיד האלומיניום, מעבירים למסננת וסוחטים את עודפי המים. מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
7. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את שני סוגי הסוכר, הקורנפלור, התבלינים והמלח. מוסיפים את מחית הדלעת ומערבבים. מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה, השמנת החמוצה והביצים. מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.
8. מסדרים את המשמשים המשומרים על הבצק האפוי. יוצקים מעליהם את המלית ואופים בחום נמוך כ – 160 מעלות צלזיוס - במשך כ – 50 דקות, עד שהמלית תופחת ומתייצבת. מצננים על רשת, מכסים ומאחסנים במקרר
 
פאי דלעת פאי דלעת

(6 מנות)
למלית:
¾ ק"ג דלעת
¾ כוס סוכר
1 כף סוכר חום
1 כף קורנפלור
2 כפיות קינמון
¾ כפית זנגביל טחון
קורט מלח
¾ מיכל שמנת מתוקה
½ מיכל שמנת חמוצה
3 ביצים גדולות טרופות
10 משמשים משומרים
לבסיס:
¼1 כוסות קמח
½ כוס אבקת סוכר
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות שמנת מתוקה