מרק דלעת ותירס
1. מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב (כ- 3 דקות).
2. מבליעים את הקמח בשמן עד שהתערובת מבעבעת.
3. יוצקים בהדרגה ½ 1 כוסות נוזלים חמים תוך כדי טריפה נמרצת במטרפת יד כדי למנוע היווצרות גושים.
4. יוצקים את שארית הנוזלים. מוסיפים את הירקות, מתבלים קלות ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אשר נמוכה במשך כ- 30 דקות.
5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את קוביות הפלפל המוקפץ ומבשלים 4 דקות נוספות.
6. מגישים עם טבעות בצל ירוק. בארוחה חלבית מגישים עם שמנת חמוצה.