מועצת הצמחים

מתכונים

מרק דלעת ותירס

1. מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב (כ- 3 דקות).
2. מבליעים את הקמח בשמן עד שהתערובת מבעבעת.
3. יוצקים בהדרגה ½ 1 כוסות נוזלים חמים תוך כדי טריפה נמרצת במטרפת יד כדי למנוע היווצרות גושים.
4. יוצקים את שארית הנוזלים. מוסיפים את הירקות, מתבלים קלות ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אשר נמוכה במשך כ- 30 דקות.
5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את קוביות הפלפל המוקפץ ומבשלים 4 דקות נוספות.
6. מגישים עם טבעות בצל ירוק. בארוחה חלבית מגישים עם שמנת חמוצה.
מרק דלעת ותירס מרק דלעת ותירס

(4 מנות)
זמן הכנה: 7 דקות
זמן בישול: 30 – 40 דקות
החומרים:
2 כפות שמן
צרור בצלים ירוקים מנוקים חתוכים לפיסות (ללא העלים שיש לשמור בצד)
2 שיני שום כתושות
1 כף גדושה קמח רגיל
4 כוסות מים ואבקת מרק זך
500 גרם דלעת מנוקה חתוכה לקוביות בינוניות
3 כוסות גרגירי תירס
1 כוס שעועית לימה קפואה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
כמון
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות ומוקפץ קלות בשמן זית

להגשה :
טבעות בצל ירוק
גיוון: להגשה בארוחות חלביות ניתן להוסיף שמנת חמוצה.