מועצת הצמחים

מתכונים

מרק דלעת עם חלב קוקוס

1. מחממים את השמן או המרגרינה בסיר רחב על אש בינונית נמוכה ומאדים תוך ערבוב את הבצל, הסלרי והכרישה (כ- 7 – 10 דקות). מקפידים שהירקות לא יזהיבו.
2. מוסיפים את הדלעת, תפוח האדמה, עשבי התיבול, התבלינים והנוזלים כך שיכסו את הירקות. מביאים לרתיחה , מנמיכים הלהבה, מכסים ומבשלים כ- 30 דקות עד שהירקות מתרככים. מוציאים את עשבי התיבול וקליפת הלימון.
3. טוחנים בבלנדר יד לתערובת חלקה, מוסיפים חלב קוקוס ונוזלים נוספים אם צריך, מבשלים כ- 3 דקות ובמידת הצורך מתקנים התיבול.
4. מגישים עם שביבי קוקוס ומעט עירית קצוצה.
 
מרק דלעת עם חלב קוקוס מרק דלעת עם חלב קוקוס

ל - 4 מנות:
זמן הכנה: 12 דקות
זמן בישול: 35 דקות
2 כפות מרגרינה או שמן
1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
1 שורש סלרי צעיר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 כרישה קטנה מנוקה ופרוסה ( כרישה בהירה בלבד ומשתמשים רק בחלק הלבן
700 – 600 גרם דלעת מנוקה וחתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות
2 ענפי טימין
1 עלה דפנה,
עשב לימון (כ- 7 ס"מ)
1 קליפת לימון באורך של כ- 7 ס"מ ללא החלק הלבן
4 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך ( ניתן להוסיף נוזלים נוספים לדילול במידת הצורך)
¾ - 1 כוס חלב קוקוס
מלח
רוטב פלפלים חריף
להגשה:
עירית קצוצה
שבבי קוקוס