מועצת הצמחים

מתכונים

כיסוני דלעת

1. קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים. עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני כ – 40 דקות. מסירים את הרדיד וסוחטים במסננת להרחקת הנוזלים. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
2. מערבבים בקערה את מחית הדלעת, הביצה, הקמח, גבינת הקשקבל ואגוז המוסקט. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. מרטיבים את הידיים, יוצרים מהעיסה כדורים ומכניסים למים הרותחים. מחכים שהכדורים יצופו ומוציאים למסננת.
4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב, דקה נוספת. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כ – 5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 15 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים על הכיסונים ומגישים.
 
כיסוני דלעת כיסוני דלעת
6 מנות:
800 גרם דלעת
1 ביצה
1 כוס קמח
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
½ כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום קצוץ
קופסת עגבניות מרוסקות (800 גר')
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם