כיסוני דלעת
1. קולפים את הדלעת ומסירים את הגרעינים והסיבים. עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום בינוני כ – 40 דקות. מסירים את הרדיד וסוחטים במסננת להרחקת הנוזלים. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
2. מערבבים בקערה את מחית הדלעת, הביצה, הקמח, גבינת הקשקבל ואגוז המוסקט. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. מרטיבים את הידיים, יוצרים מהעיסה כדורים ומכניסים למים הרותחים. מחכים שהכדורים יצופו ומוציאים למסננת.
4. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים תוך ערבוב, דקה נוספת. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כ – 5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 15 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, יוצקים על הכיסונים ומגישים.