פשטידת בטטות, כבש וצימוקים
1. הכנת הבצק - מערבבים היטב בקערה את כל החומרים לבצק עד שנוצר בצק רך גמיש מאוד. מניחים בצד.
2. מבשלים את הבטטות במי מלח כ- 25 דקות. מסננים ומועכים למחית.
3. מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב. מוסיפים את הבשר בהדרגה, תוך ערבוב, ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. ממשכים לבשל על אש קטנה עד שרוב הנוזלים יתאדו . מצננים כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר.
4. מעבירים לקערה ומערבבים עם מחית הבטטות, תפוחי עץ, הצימוקים , השום והתבלינים. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב .
5. משטחים את הבצק בתבנית בקוטר 20 ס"מ ומניחים אותו גם על הדפנות (הבצק ייצא דקיק). ממלאים במלית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני - גבוה (200 מעלות צלזיוס) במשך כ- 30 דקות. מצננים 10 דקות לפני ההגשה.