מועצת הצמחים

מתכונים

מרק תפוחי אדמה בטטה ועלי תרד

1. מחממים סיר רחב וכבד וקולים בו את הכמון הטחון תוך כדי נענוע במשך כמה שניות (מקפידים לא לשרוף את התבלין).
2. מוסיפים את שמן זית וקוביות הבצל ומבשלים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב במשך כ- 10 דקות עד שהבצל מזהיב קלות.
3. מוסיפים את תפוח האדמה, הבטטות והנוזלים. מביאים לרתיחה ומנמיכים הלהבה. מתבלים בתבלינים, במיץ לימון ובענפי מנטה, ומבשלים במשך כ- 30 דקות כשהסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים .
4. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת עלי התרד החתוכים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
5. מתקנים את התיבול ומגישים חם במנות אישיות. לפני ההגשה מטפטפים על כל מנה כמה טיפות מיץ לימון טרי, שמן זית ומקשטים בעשבי תיבול קצוצים.
מרק תפוחי אדמה בטטה ועלי תרד מרק תפוחי אדמה בטטה ועלי תרד

ל - 4 - 6 מנות:
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 40 דקות
1 כפית כמון טחון (או יותר לפי הטעם)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וחתוך לקוביות
2 -3 תפוחי אדמה בינוניים (כ- 500 גרם) קלופים וחתוכים לקוביות
2 בטטות בינוניות (כ- 400 גרם) קלופות וחתוכות לקוביות
1 קופסא של גרגירי חומוס משומרים ומסוננים (330 גרם)
2 כוסות עלי תרד או מנגולד מנוקים וחתוכים לרצועות
5 כוסות מים עם אבקת מרק בטעם עוף זך (במידת הצורך ניתן להוסיף נוזלים)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
פפריקה מתוקה או חריפה
מיץ לימון (כמה טיפות)
2-3 ענפי מנטה טריים.
להגשה:
מיץ לימון (כמה טיפות)
שמן זית (כמה טיפות)
כוסברה קצוצה או פטרוזיליה.