מרק תפוחי אדמה בטטה ועלי תרד
1. מחממים סיר רחב וכבד וקולים בו את הכמון הטחון תוך כדי נענוע במשך כמה שניות (מקפידים לא לשרוף את התבלין).
2. מוסיפים את שמן זית וקוביות הבצל ומבשלים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב במשך כ- 10 דקות עד שהבצל מזהיב קלות.
3. מוסיפים את תפוח האדמה, הבטטות והנוזלים. מביאים לרתיחה ומנמיכים הלהבה. מתבלים בתבלינים, במיץ לימון ובענפי מנטה, ומבשלים במשך כ- 30 דקות כשהסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים .
4. מוסיפים את גרגירי החומוס ואת עלי התרד החתוכים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
5. מתקנים את התיבול ומגישים חם במנות אישיות. לפני ההגשה מטפטפים על כל מנה כמה טיפות מיץ לימון טרי, שמן זית ומקשטים בעשבי תיבול קצוצים.